2020-12-27 08:56:01• hírek • Szatmár.ro

Megjelent az Élet Fája Egyesület ökonaptára

Mit arról még november elején a Szatmár.ro is beszámolt, a közelmúltban alapított, az „Élet Fája” Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület egy olyan esszépályázatot hirdetett meg, amelynek keretében a diákok különböző környezetvédelmi témákat dolgozhattak fel, illetve az ezzel kapcsolatos gondolataikat írhatták le.

A szervezők már a pályázat meghirdetésekor ígéretet tettek a résztvevőknek, hogy az általuk beküldött esszék, rajzok és fotók közül a legsikeresebbek részei lesznek a decemberben megjelenésre kerülő 2021-es ökonaptárnak.

A „Mutasd meg hogy érdekel!” címmel indított pályázatra végül 108 esszé, rajz, fénykép, illetve a lakosság felé intézett üzenet érkezett be, melyek közül sok értékes munka került be a kiadványba.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megjelent az egyesületünk 2021-es ökonaptára, amiben olvashatók a „Mutasd meg hogy érdekel!” környezetvédelmi versenyen díjazott tanulók munkái. Mind a 108 esszé, rajz, fotó, illetve a lakosság felé a fiatalok által intézett üzenet, értékes eszközül szolgál az egyesület számára, hogy a leghatékonyabban keressen megoldást a környezetvédelmi problémákra az önkéntesek bevonásával.” – fogalmazott a naptár bemutatását követően Békéssy Erzsébet, az egyesület elnöke, aki egyúttal köszönetét is kifejezte a Szatmár Megyei Tanfelügyelősnek, a tanároknak, a diákoknak, a médiának, illetve a támogatóknak, az együttműködésért, hiszen a felsoroltak közül mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy ez a verseny elérje a célját, a naptár pedig létrejöhessen.

Ugyanakkor Békéssy Erzsébet szerkesztőségünknek azt is elmondta, úgy a 108 diák, mint az ő munkájukat koordináló pedagógusok is kapnak egy-egy oklevelet. Elsőként Turbucz Natália biológia-szakos tanárnő vette át, aki Ombodon, Szamoskrassón és Szatmárpálfalván segítette diákjai munkáját.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: